fbpx

Systeembeheer voor MKB

Voor wie?

Bij Eric’s All-in IT bent u aan het juiste adres voor Systeembeheer MKB- Automatisering MKB. Voor de meeste ZZP-ers, en MKB bedrijven is het niet rendabel om een fulltime server / systeembeheerder in dienst te nemen. Dit omdat er simpelweg geen werk en of budget voor is. Bij Eric’s All In IT kunt u bepalen hoeveel tijd u aan taken uit wilt geven.

Wat wordt er zoal onder systeembeheer MKB verstaan, waarvoor kunt u zoal terecht?

Bij Eric’s All In IT kunt u terecht voor server / systeembeheer voor uw kleine tot middel grote onderneming. Ik ben bekend met alle Windows (server) versies, van XP / Server 2003 tot Windows 10 / Server 2012 R2 aan toe. Op hardware matig vlak is er de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met HP, Dell en IBM.

Daarnaast heeft Eric’s All In IT ook expertise op het gebied van veel standaard oplossingen:

  • Mail infrastructuur, zoals Microsoft Exchange in combinatie met Microsoft Outlook. Deze zijn bijna alle grotere bedrijven in gebruik. Ondanks de hoge prijs voor on-premise(op uw eigen server(s) is er eigenlijk geen gelijkwaardig alternatief.
  • Internet proxy oplossing voor het controleren en beveiligen van verkeer van en naar websites. Ook interessant voor het beheersen van internet gedrag van uw personeel. Bij de laatste oplossing kunt u bijvoorbeeld defineren welke pagina’s er wel of niet kunnen worden bezocht.
  • Backup en restore oplossingen. Niets is vervelender dan het verliezen van data. Denk bijvoorbeeld aan mails welke per ongelijk zijn verwijderd of een map op een netwerkschijf. Met een goede backup oplossing kunnen dergelijke calamiteiten snel worden opgelost door het restoren van van bestanden uit een backup. Met het oog op bewaarplicht vanuit de Belastingdienst is dit zeker een belangrijk iets.
  • Anti virus / Spam en spyware oplossingen. Dit is gezien de moderne criminaliteit via internet een een belangrijk punt. Eric’s All In IT helpt u bij het implementeren van een goede oplossing.
  • Active Directory. Dit is een ingebakken rol binnen de Windows Server edities, welke men in kan schakelen om een goede rechten en beveiliging structuur op het gebied van functie scheidingen ed. in te regelen. Met dit product kunt u bijvoorbeeld inregelen wie wat binnen een programma kan/mag of wie er bij een map op een netwerkschijf kan. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos!
  • Website publicatie incl. SSL certificaat, zodat u en uw klanten veilig gebruik kunnen maken van uw site(s).
  • Mobile device management(MDM). In dit tijdperk van mobiele oplossingen is MDM heel belangrijk geworden. Stel dat u of een van uw medewerkers zijn of haar smartphone verliest, wat gebeurt er dan met de bedrijf data? Met MDM is het bijvoorbeeld mogelijk om het apparaat te traceren, blokkeren of nog beter kan het op afstand wissen van de telefoon zijn. Ik kan u helpen om dit mooie mechaniek in te regelen en te beheren.

Wellicht ook interessant voor uw onderneming:

  • Monitoring van systemen, zoals uitval van (een) belangrijke server(s) en of applicaties. Hierdoor kan downtime tot een minimum worden beperkt of zelfs voorkomen. Dit reduceert of voorkomt oponthoud, waardoor de productiviteit verbeterd. Bij grote ondernemingen is dit al jaren in gebruik.  Graag zou ik deze mooie oplossing indien nog niet het geval in uw bedrijf introduceren.
  • Extern hosten van een server of servers. Dit kan een mooie oplossing zijn voor het geval u niet de ruimte heeft of deze wilt inzetten om servers te plaatsen. Kijkend naar beveiliging van de locatie en kosten is dit zeker een optie. Externe hosting kan bijvoorbeeld al vanaf €20,- per maand. Hier zit de server, internet lijn, beveiliging van de ruimte en de Windows server licentie al bij in!
  • Office in de cloud. Een prijs aantrekkelijk alternatief voor kleine zelfstandigen en het MKB met weinig medewerkers(gebruikers) is Office 365 een mooi alternatief. Hier zal ik meer over vertellen op de pagina over Office 365.

Hoe werkt het?

Indien u meer wilt weten over hoe systeembeheer MKB door Eric’s All in IT in uw onderneming zou kunnen passen, neemt u dan contact op. Ik stel voor dat we dan een afspraak maken voor een persoonlijke kennis making. Aan dit gesprek zijn geen kosten of verdere verplichtingen verbonden. Tijdens het gesprek zal er worden bepaald wat voor uw bedrijf belangrijk is op het gebied van de relatie tussen IT en de bedrijf processen. In overleg zal er een inventarisatie worden gedaan van de inrichting van systemen, (bedrijfs kritische)applicaties, knelpunten, etc.  Aan de hand van de inventarisatie kan indien gewenst een voorstel voor in beheer name worden gemaakt. Hierin worden naast de huidige inrichtingen, (eventuele)knelpunten, tarieven en advies ook de mondelinge met u gemaakte afspraken vastgelegd. Voor acuut uit te voeren werkzaamheden ontvangt u een offerte. Als u hiermee akkoord gaat, kan de in beheer name relatie worden gestart.

 

 

Kantoor (bezoek op afspraak)

Grote Voort 293A
8041 BL Zwolle

Openingstijden

M-V: 08:00 - 20:00
ZAT: 09:00 - 18:00
ZON:10:00 - 16:00

Toch liever bellen?

085 - 06 04 306

Share This