fbpx
Meer bedrijven investeren proactief in cyberbeveiligingsmaatregelen.
0 Comments

10 juni 2024

Tags

Meer en meer bedrijven nemen de slimme beslissing om proactief te investeren in hun cyberbeveiliging. Dit is fantastisch nieuws, vooral omdat statistieken aantonen dat ongeveer de helft van de kleine en middelgrote bedrijven nog steeds helemaal geen cyberbeveiligingsmaatregelen heeft.

Als jouw bedrijf tot die categorie behoort, is het tijd om daar verandering in te brengen.

Cyberbeveiliging klinkt misschien ingewikkeld, maar het begint met een paar eenvoudige stappen. Laten we het hebben over enkele basisprincipes die je meteen kunt implementeren.

Ten eerste, denk aan veilige wachtwoorden die niet zomaar zijn te raden, versleuteling en multi-factor authenticatie (MFA). Versleuteling is als het opslaan van je gegevens in een beveiligde kluis. Het zorgt ervoor dat zelfs als iemand je informatie onderschept, ze het niet kunnen lezen zonder de versleutelingssleutel.

MFA voegt een extra beveiligingslaag toe door je te vragen je identiteit te verifiëren met behulp van een tweede apparaat, zoals je telefoon, telkens wanneer je inlogt.
Het invoeren van een code ontvangen via SMS of een MFA APP met een telkens verlopende code zijn ook bekende varianten.
Het is een beetje alsof je twee sleutels nodig hebt om een slot te openen in plaats van slechts één.

Een andere eenvoudige stap is het gebruik van een wachtwoordbeheerder. Deze genereren lange, willekeurige wachtwoorden voor elk account en onthouden ze voor jou. Wachtwoordbeheerders kan je in de vorm van een APP op je computer, telefoon of tablet installeren. Zo heb je je wachtwoorden altijd bij de hand. Wachtwoordbeheerders maken het leven gemakkelijker en zorgen ervoor dat je bedrijf veiliger wordt. Geweldig, toch?

Geavanceerde monitoringtools zijn ook een geweldige manier om je bedrijf te beschermen. Ze zijn een beetje als beveiligingscamera’s voor je digitale ruimte, altijd op zoek naar verdachte activiteiten op computers, netwerken en accounts. Deze tools helpen ongebruikelijke activiteiten in je systemen op te sporen, zodat je een waarschuwing krijgt als er iets niet klopt. Ook kunnen deze monitoringtools meestal automatisch ingrijpen dat als het nodig is.

En laten we niet vergeten je bedrijf te beschermen tegen phishingaanvallen. Dit zijn pogingen van criminelen om je persoonlijke informatie te stelen door zich voor te doen als iemand die je vertrouwt, zoals een leverancier of een bank. Het is cruciaal om je team te leren hoe ze deze oplichting kunnen herkennen. Als iets niet goed voelt, is dat waarschijnlijk ook zo. Technisch gezien zijn hier ook tools voor die malafide e-mails kunnen blokkeren, verwijderen.
Het blijft wel altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat medewerkers oplettend zijn.

Waarom is investeren in cyberbeveiliging zo belangrijk?

• Het beschermt je gegevens • Vermijdt financieel verlies • Vermijdt reputatieschade • En bouwt vertrouwen op bij je klanten en partners

Je bedrijfsgegevens zijn waardevol, en het beschermen ervan betekent het veiligstellen van de bedrijfsactiviteiten en reputatie. Cyberaanvallen kunnen kostbaar zijn, niet alleen in termen van geld, maar ook qua tijd en middelen. Preventie is ALTIJD goedkoper dan het omgaan met de gevolgen van een inbreuk. Bovendien laat je zien dat je beveiliging serieus neemt, wat vertrouwen opbouwt bij je klanten en partners. Ze moeten weten dat hun informatie bij jou veilig is. Vergeet bovendien niet dat dit in veel gevallen ook wettelijk verplicht is. Het is niet fijn om je klanten en de autoriteit persoonsgegevens te moeten melden dat er persoonsgegevens in handen van criminelen zijn gevallen, toch?

Investeren in cyberbeveiliging hoeft niet ontmoedigend te zijn. Wij zijn experts op dit gebied en helpen je graag bij het beveiligen van je bedrijf. Of je nu advies nodig hebt om aan de slag te gaan of een uitgebreid beveiligingsplan wilt, neem contact met ons op.

Nog een ander artikeltje lezen?

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pagina delen

Deel deze pagina gerust met je bekenden!

Appen met Eric
1
Hi, kan je ergens hulp bij gebruiken?
Stel je vraag gemakkelijk via Whatsapp.
We helpen je graag😁