fbpx
Nu gaat Copilot ervoor zorgen dat je team beter samenwerkt.
0 Comments

17 juni 2024

Tags

Heb je al gehoord van Team Copilot? Deze innovatieve toevoeging aan Microsoft’s suite van AI-tools belooft later dit jaar beschikbaar te zijn en kan een gamechanger zijn voor jouw team.

Wat is Team Copilot?

Team Copilot is een geavanceerde, door AI aangedreven assistent die specifiek is ontworpen om teams beter te laten samenwerken. Terwijl Microsoft’s 365 Copilot zich richtte op individuele taken, zoals het opstellen van e-mails of het samenvatten van vergaderingen, gaat Team Copilot een stap verder door zich te concentreren op groepsactiviteiten.

Hoe kan Team Copilot jouw team helpen?

  1. Vergaderfacilitator: Tijdens Teams-videovergaderingen kan Team Copilot notities maken die voor alle deelnemers zichtbaar zijn. Het kan ook follow-up taken genereren, de tijd bijhouden voor elk agendapunt en assisteren bij in-person of hybride vergaderingen wanneer je Teams Rooms gebruikt.
  2. Assistent voor groepstekstchat: In Teams-groepsgesprekken kan Copilot lange discussies samenvatten en de belangrijkste informatie benadrukken. Het kan ook vragen van de groep beantwoorden, waardoor je gemakkelijker op koers blijft zonder door eindeloze chatgeschiedenis te bladeren.
  3. Projectmanager: Team Copilot kan je helpen bij het beheren van projecten. Het creëert taken en doelen binnen Microsoft’s Planner-app, wijst deze toe aan teamleden en voltooit zelfs enkele taken, zoals het opstellen van een blogpost. Bovendien houdt het teamleden op de hoogte wanneer hun input vereist is.
Voorbeeld van taakweergave in Planner. Co pilot kan deze voor je project aanmaken.

Een Menselijke Facilitator Vervangen?

Hoewel Team Copilot ontzettend nuttig is, vervangt het niet de rol van een menselijke vergaderfacilitator. Het zal geen vergaderingen leiden of inclusiviteit waarborgen, maar het zal wel agenda’s maken, tijd bijhouden, notities maken en bestanden delen. Het is eerder een assistent voor zakelijk inzicht, die helpt bij groepsinteracties en vergaderingen.

De Toekomst van Samenwerking

Team Copilot wordt later dit jaar in preview beschikbaar gesteld voor Microsoft 365-klanten met een Copilot-abonnement. Hoewel het nog in ontwikkeling is, heeft het enorme potentie om de productiviteit van teams te transformeren. Houd het in de gaten en denk na over hoe je het in je workflow kunt integreren om de productiviteit van jouw team te verhogen.

Heb je nog vragen of wil je meer weten over hoe Team Copilot jouw bedrijf kan helpen? Neem gerust contact met ons op!

Nog een ander artikeltje lezen?

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pagina delen

Deel deze pagina gerust met je bekenden!

Appen met Eric
1
Hi, kan je ergens hulp bij gebruiken?
Stel je vraag gemakkelijk via Whatsapp.
We helpen je graag😁