fbpx

Eric's All In IT verzorgt systeembeheer voor Administratiekantoor Vedder en heeft een migratie naar Office 365 uitgevoerd

Administratiekantoor-vedder

 

 Over de klant

Administratiekantoor-Vedder is een klein administratiekantoor voor ondernemers en particulieren. Zij verzorgen complete administraties, BTW en IB aangiftes, payroll en geven belastingadvies. Dit allemaal met persoonlijke aandacht voor ieders wens.

De businesscase

Bij Administratiekantoor-Vedder was men op zoek naar een nieuwe IT Beheer partij. De vorige systeembeheerder voldeed niet meer aan de vraag.  Goed IT beheer werd al geruime tijd niet meer uitgevoerd. Met alle gevolgen van dien! De server met actieve databases waarop administraties staan, werd geïnfecteerd met Ransomware. Alle bestanden geblokkeerd door een variant waarvoor nog geen decryptie sleutel beschikbaar is. Nadat Eric’s All-in IT nog het e.e.a. kon herstellen, drong het besef door dat dingen anders moeten. Met het oog op kosten haalbaarheid. Omdat medewerkers ook bij opdrachtgevers op locatie werken, is het belangrijk dat data overal, vanaf ieder apparaat beschikbaar is. Een online werkplek zou ideaal zijn. Omdat er ook in de avonden en weekenden wordt doorgewerkt, is ondersteuning voor in de avond en weekend uren gewenst.

 

De opdracht

Voor Administratiekantoor-Vedder hebben wij bij Eric’s All-in IT de volgende opdrachten uitgevoerd:

Migratie en modernisering van de Windows Small Business Servers 2011 STD(SBS 2011) naar Windows Server 2012 R2 STD in de cloud. Hiermee is een grote besparing op het gebied van stroomverbruik, licenties, hardware, duurdere lijn en beveiliging gerealiseerd.

Migratie mailboxen en gebruikers data van de eigen Mail en file servers naar Office 365 in de cloud. Besparing op kosten aankoop server hardware en stroom verbruik gerealiseerd. Bestanden van gebruikers zijn nu overal veilig beschikbaar, mail is overal beschikbaar via webmail, Exchange/Outlook.

Verbeteren beveiliging. Dit door het 24/7 Bewaken/monitoren van systemen, aangescherpte beveiliging op systemen, patch management, verbeterde back-up strategie en het security aware maken van personeel.

Moderisering/vervanging werkplekken en migratie van Windows 7 naar 10 met Office 2016. Een deel hiervan is als een mobiele online werkplek ingericht. Kans op verstoringen is hierdoor aanzienlijk verminderd. Tevens zijn de werkplekken hierdoor weer klaar voor de toekomst.

Ondersteuning avonden en weekenden. Bij Eric’s All-in IT geloven we dat medewerkers veel IT zaken zelf kunnen door juiste instructies en hulpbronnen. Voor het geval dit niet voldoende is, zijn we tot ’s avonds laat, in het weekend en op feestdagen bereikbaar.

 

Appen met Eric
1
Hi, kan je ergens hulp bij gebruiken?
Stel je vraag gemakkelijk via Whatsapp.
We helpen je graag😁